Servicii de Dezinsecție

Ansamblul acţiunilor (mijloacelor şi metodelor) de combatere a insectelor şi acarienilor care pot vehicula şi transmite boli infecto-contagioase şi parazitare la om şi animale şi care prin acţiunea lor, provoacă disconfort sau pagube economice, prin scăderea producţiilor, distrugerea sau degradarea unor materiale, ambalaje, etc.

Datorită modului lor specific de viaţă şi posibilităţilor de adaptare la cele mai diverse condiţii de microclimat, din diferitele zone geografice, insectele şi acarienii se întâlnesc pretutindeni.

În funcţie de scopul urmărit şi momentul aplicării, dezinsecţiile pot fi profilactice are ca țintă împiedicarea apariției, inmulțirii și răspândirii dăunătoarelor, prin crearea de condiții nefavorabile dezvoltării acestora (acest tip de dezinsecție preventivă se face o data la 3 luni) sau de necesitate, iar în funcţie de modul în care se aplică, acestea pot fi încadrate în: dezinsecţii generale, dezinsecţii totale şi dezinsecţii parţiale.

În industria alimentară, produsele folosite la tratamentele de dezinsecție împotriva gândacilor de bucătărie (restaurante, cofetarii, pizzerii, baruri) trebuie să aibă un grad redus de toxicitate. Ca atare, frecvența tratamentelor de dezinsecție trebuie să fie lunară. Pentru a obține rezultate bune, trebuie ca aplicarea acestora să se facă de personal calificat și bine documentat.

Într-o lume în care zi de zi suntem preocupați de protecția mediului înconjurător, recomandăm efectuarea dezinsecției cu insecticide cu grad redus de toxicitate dar, cu frecvența tratamentelor lunară pentru spitale, școli, restaurante, cofetarii, pizzerii, baruri, magazine alimentare și ori de câte ori este nevoie pentru stingerea unui focar chiar săptămânală sau la două săptămâni.

 

Serviciile de dezinsecție beneficiază de 30 zile garanție.

Metode de lucru

Este cel mai des întâlnit tratament. Fiecare prestator de servicii D.D.D. îl cunoaște, dar mulți nu știu că acesta nu este suficient. Aceasta pentru că gândacii nu stau doar în zonele accesibile, aceștia se ascund în spatele gresiei și faianței, în crăpături, pe lângă țevi, în spatele cuptoarelor, frigiderelor, în cantul ușilor, mobilierului, în aparatele electronice și electrocasnice, mai peste tot. Perioada de remanență a insecticidelor pulverizate este până la 10 săptămâni, iar acolo unde sunt condiții de umiditate ridicată și a cutățirii prin spălare frecventă, aceasta este mult mai redusă. Așadar tratamentele de acest fel sunt utilizate pentru obținerea unui efect imediat, dar fără durată.

Pentru rezultate bune, dezinsectia prin pulverizare trebuie ajutată cu un tratament ULV sau cu unul de remanență (gel insecticid).

Este un tratament complementar celui de dezinsecție prin pulverizare cu pompa de joasă presiune. ULV-ul este denumit și ceață caldă / rece și se extinde în tot volumul încăperii/spațiului de tratat. Scopul lui este de a ajunge la insectele ce nu au fost iritate de pulverizarea cu pompa și se aplică ulterior primului tratament. Insectele iritate vor ieși din ascunzișuri și vor intra în contact cu soluțiile pulverizate anterior, obținându-se rezultatele maxime.

Aceste 2 tratamente se repetă la intervale de 7 – 14 zile (ciclul de reproducere a gândacilor de bucătărie), moment în care, după această revenire completăm dezinsecția cu aplicarea de gel insecticid, cu efect de durată de până la 12 luni.

Atrage gândacii, care il consumă și se reîntorc la cuib, iar printr-un efect în cascadă distruge și cuiburile formate. Gândacii vii, prin natura lor îi mănâncă pe cei morți, iar dacă unul a consumat din gelul insecticid și a murit în cuib va afecta mai mulți gândaci datorită acestui efect în cascadă. Avantajul acestui insecticid este că se aplică foarte ușor, nu miroase, nu este toxic pentru oameni și are remanență de până la 12 luni.

Aplicarea de gel insecticid poate să fie singurul tratament pentru domeniul alimentar, maternități, spitale, creșe, spații de birouri senzibile (tehnica IT) și în care nu se poate face dezinsecția clasică, etc.